Je weet dat je dit leven wil: een uitdagende baan, een gezin (of juist niet), een fijn sociaal leven, sporten, tijd met de kinderen, vriendinnen en een liefdesleven. Je wil het allemaal. Maar soms overheerst het gevoel dat je overloopt. Je bent kortaf en moe. Je voelt je niet in balans en vraagt je af of dit volle leven wel bij je past. Tijd voor jezelf? Die komt ergens op de 28ste plek. Iets wat veel vrouwen zullen herkennen. Daarom zal je keuzes moeten maken. 

Uit balans 

Want als je het te lang, te druk hebt, raak je uit balans. En ga je aan alles twijfelen. Neem je radicale besluiten die misschien niet de oplossing blijken te zijn. Tijd voor jezelf is dan ook heel belangrijk. Om te voelen wat je wel en niet wil. Die evaluatiemomenten hebben stilte en ruimte nodig. 

Zo doe ik dat 

In het verleden kwam ik vaker vermoeid dan opgeladen uit een weekend. Om dat te voorkomen heb ik met mijn man de afspraak dat we in het weekend een moment voor onszelf mogen hebben. Ik vind het heerlijk om op zo’n moment alleen thuis te zijn. Zonder kinderen. Zonder 1353 vragen over waar de sokken liggen, of er nog iets te eten is en of ze een koekje mogen. Gewoon heel even alleen. Een boekje lezen, een stomme serie kijken of gewoon op de bank liggen. 

Voordat ik dit durfde uit te spreken, heb ik heel wat innerlijke dialoog moeten overwinnen met mezelf. Inmiddels is dit ons nieuwe normaal. Mijn man neemt de kinderen af en toe mee om samen iets leuks te gaan doen. 

Fuck het schuldgevoel!

Op het moment dat je prioriteit geeft aan jezelf, kun je ervoor kiezen om opa en oma toch eens te vragen of ze op vrijdagmiddag kunnen oppassen. Zodat jij dat momentje voor jezelf kunt hebben. Structureel! Fuck het schuldgevoel. Jij bent belangrijk! Jouw omgeving – je gezin, kinderen, team, collega’s en familie – zijn afhankelijk van jouw energie. Hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe waardevoller je voor de ander kunt zijn. 

Weten hoe je op moet laden 

Ik spreek best wel wat vrouwen die niet weten hoe ze op kunnen laten. Hoe een goede werk-privé balans er voor hen uitziet. Zoek dat uit! En neem er de tijd voor. Wil je een triathlon doen? Of een weekje alleen naar Spanje? Spreek het uit. En negeer dat stemmetje in je achterhoofd dat zegt dat het niet mag. Of dat het raar is. Ik help je met keuzes maken. Stap voor stap ga je – met mijn hulp – ontdekken dat je wel tijd voor jezelf mag maken.

Maak het onmogelijke mogelijk 

Ik zie dat vrouwen soms moeite hebben met het maken van keuzes. Omdat ze er een onmogelijkheid tegenover zetten. Ze stellen zichzelf een ultimatum. Zoals: 

Als ik minder ga werken, ga ik geen poetsvrouw meer betalen of sla ik wintersport over. 

Maar dat hoeft helemaal niet! De omstandigheden vormen zichzelf namelijk naar de keuzes die jij maakt. Mogelijkheden ontstaan. Durf dan ook te kiezen, zonder dat je direct de oplossing of uitkomst weet. Het enige wat nodig is, is die keuze maken. En ja. Dat is soms lastig. En oncomfortabel. En nee. De gevolgen van die keuzes zijn niet altijd makkelijk. Daarom ga ik je helpen. We doen het samen. En ondertussen zorgen we er ook nog voor dat je er te gek uit ziet. 


Wanneer plan jij een kennismaking in? 

Liefs, Linda  

Laat een comment achter